മഴവില് കൂടാരത്തിലേക്കു സ്വാഗതം. മഴവില്ലിന് ഏഴു നിറങ്ങള് ചാര്ത്തിയ ജീവിതത്തിന്റെ ഈ ചെറിയ കണ്ടുമുട്ടലില് നമ്മള് എവിടെ ചര്ച്ച ചെയ്യുന്നത് വിവിധ വിഷയങ്ങള് ഭക്ഷണവും പാചക രീതിയും , രസകരമായ വാര്ത്തകള് ,വ്യത്യസ്തമായ ജീവിത രീതികള് ,ജീവിതത്തിലെ പുതുമകള് , ടൂറിസം , ഗാനങ്ങള് , കഥ - കവിത- ലേഖനങ്ങള് എന്നിവയാണ് .
Sunday 30 October 2011
Brinjal Rice (Dinner Special)
Ingredients:
• 320 gm Rice (half boiled)
• 1/2 tsp Mustard Seeds
• 1 strand Curry Leaves
• 5 Brinjals (Eggplants)(chopped)
• 3 Green Chilies (finely sliced)
• ½ tsp Turmeric Powder
• 1 tbsp Lemon Juice
• 3 tsp Vegetable Oil
• Salt (to taste)
How to make Brinjal Rice:
• Place a pan on medium flame and pour oil into it.
• Add mustard seeds and curry leaves, fry for a minute.
• Put in the brinjals and green chilies, and stir-fry for 10 minutes.
• Add salt and turmeric powder. Mix well.
• Blend in the half boiled rice and stir gently.
• Cook for another 5 minutes.
• Pour in the lemon juice, stir, and remove the pan from the flame.
Suggestions:
Best serve it with rasam, curd and dal.
(By:Santhosh Mohanan)
Labels:
VEG ITEMS
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment