മഴവില് കൂടാരത്തിലേക്കു സ്വാഗതം. മഴവില്ലിന് ഏഴു നിറങ്ങള് ചാര്ത്തിയ ജീവിതത്തിന്റെ ഈ ചെറിയ കണ്ടുമുട്ടലില് നമ്മള് എവിടെ ചര്ച്ച ചെയ്യുന്നത് വിവിധ വിഷയങ്ങള് ഭക്ഷണവും പാചക രീതിയും , രസകരമായ വാര്ത്തകള് ,വ്യത്യസ്തമായ ജീവിത രീതികള് ,ജീവിതത്തിലെ പുതുമകള് , ടൂറിസം , ഗാനങ്ങള് , കഥ - കവിത- ലേഖനങ്ങള് എന്നിവയാണ് .
Sunday 30 October 2011
Kaanjeevaram Iddli
Ingredients:
• 1 cup Rice
• 1 cup Urad Dal
• 1/2 tsp Pepper
• 1/2 tsp Jeera
• 1/2 cup Coconut
• 2 tbsp Oil
• 1/2 tsp Channa Dal
• A pinch of Hing
• A pinch of Turmeric
• 3/4 tsp Salt
• Green Chilli
• 1/2 inch Ginger
• A few Curry leaves
How to make Kanjeevaram Idli
• Soak the rice and urad dal in water for a few hours. Then, wash and grind into a coarse batter adding enough water. Keep it to ferment overnight.
• In the next morning, heat oil in a pan and add the rest of the ingredients, fry a bit, and then mix into the batter along with the salt. The batter will be thick.
• After that, steam in idli moulds or greased plate for almost 10-20 minutes.
• Serve hot with tomato chutney or sambhar.
(By:Santhosh Mohanan)
Labels:
BREAK FAST ITEMS
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment